Voordelen Fijnproevers

Voordelen Fijnproevers

Hartige eetmomenten voor mensen met kauw- & slikproblemen!

Voeding is de brandstof voor ons lichaam, eten is een beleving. Maar voor mensen met kauw- & slikproblemen, ouderen, patiënten rond een operatie of chronisch zieken, is eten meestal niet vanzelfsprekend. Ze zijn vaak afhankelijk van zoete drinkvoeding. Het plezier in eten verdwijnt en ondervoeding ligt op de loer. Dat is vanaf nu verleden tijd met de smaakvolle en gevarieerde productlijn van Fijnproevers. Het voedingsconcept van Fijnproevers biedt gevarieerde, hartige, smaakvolle en bovenal energie- & eiwitverrijkte eetmomenten.

De producten zijn inzetbaar als invulling van een compleet dagmenu maar ook prima te gebruiken in combinatie met andere producten. De Fijnproevers producten zijn diepgevroren 12 maanden na productie houdbaar (m.u.v de snacks, deze zijn 9 maanden na productie houdbaar) en kunnen direct na ontdooien vanuit de koeling geconsumeerd worden. Door het gebruik van de Fijnproevers producten zijn de voedingswaarden, samenstelling, consistentie en structuur altijd gewaarborgd. Onze Fijnproevers producten zijn eenvoudig (per stuk) te bestellen via onze webshop.

Energie- & eiwitverrijkt

Alle Fijnproevers producten zijn energie- & eiwitverrijkt. Zo bevat bijvoorbeeld een smoothie 244,5 kcal en 12,8g eiwit en een soepje 177,0 kcal en 13,8g eiwit.

Fijne structuur

Kauwen van voeding vraagt energie van het lichaam. Door de fijne structuur van de Fijnproevers producten kost het minder energie om de juiste hoeveelheid voedingswaarden binnen te krijgen.

Amylase resistent

De producten Fijnproevers zijn amylase-resistent wat inhoudt dat ze geen vocht loslaat in de mond en verslikken voorkomt.

Toegevoegde vezel bevordert een gezonde spijsvertering

De oplosbare vezel die verwerkt wordt in de Fijnproevers producten bevordert een gezonde spijsvertering. Deze gezondheidsclaim is door de EFSA goedgekeurd. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een inname van 12g van deze vezel per dag bijdraagt aan een gezonde spijsvertering.

Toegevoegd melkeiwit bevat de 9 essentiële aminozuren

De 9 essentiële aminozuren kan ons lichaam zelf niet aanmaken, deze moeten uit voeding verkregen worden. Alle Fijnproevers producten zijn verrijkt met hoogwaardig dierlijk melkeiwit welke deze 9 essentiële aminozuren bevatten.

Kleine porties met hoge voedingswaarde

De Fijnproevers producten bestaan allemaal uit kleine porties die hoog in energie & eiwit zitten. Zo hoeft iemand geen grote hoeveelheden te consumeren om toch de juiste voedingswaarden binnen te krijgen. Perfect inzetbaar bij 6 eetmomenten per dag.

Duidelijke & meetbare voedingswaardeninformatie

Op de verpakkingen van alle Fijnproevers producten staan de voedingswaarden per portie vermeld. Hierdoor kan eenvoudig worden gemeten hoeveel iemand binnen krijgt en worden bijgestuurd waar nodig.

Bereid met natuurlijke ingrediënten en glutenvrij

De natuurlijke en glutenvrije ingrediënten vormen de basis voor alle Fijnproevers producten.

Gevarieerde hartige smaken

De Fijnproevers producten worden door chef-koks smaakvol bereid, variatie in voeding bevordert de eetlust en brengt beleving.

Vriesvers

De Fijnproevers producten zijn diepgevroren 12 maanden na productie houdbaar (m.u.v de snacks, deze zijn 9 maanden na productie houdbaar) en kunnen direct na ontdooien vanuit de koeling geconsumeerd worden.

Nederlandse windenergie

Bij Fijnpoevers hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De producten worden dan ook geproduceerd d.m.v. Nederlandse windenergie!