Bijvoeding

Bijvoeding

Bijvoeding

Bijvoeding voor volwassenen of bijvoeding voor ouderen wordt gebruikt naast de (energie- en eiwitverrijkte) maaltijden om extra aan te komen. Het lukt dan niet om met de maaltijden voldoende aan te sterken en daardoor wordt er gebruik gemaakt van bijvoeding. Volwassenen kunnen bijvoorbeeld na een ziekte een verminderde eetlust, slikproblemen, verminderd reukvermogen of andere complicaties hebben die het eten beïnvloeden. Het risico hierbij is dat u gewicht, spieren en conditie verliest. Spieren, voldoende gewicht en conditie zijn erg belangrijk voor herstel. Daarom kan het zijn dat u wordt geadviseerd door uw diëtist of behandelend arts om bijvoeding te nemen.

Bijvoeding ouderen

Er is sprake van bijvoeding voor ouderen wanneer er een verminderde eetlust, gebitsproblemen, kauw- en slikproblemen, verminderde reuk en smaak, eenzaamheid, ziekte of andere complicaties optreedt. Hierdoor kunt u minder gaan eten en ligt ondervoeding op de loer. Het is daarom belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit gebeurt via bijvoeding. Er zijn verschillende soorten bijvoeding voor ouderen. Bijvoeding voor volwassenen of ouderen kan bestaan uit sondevoeding, drinkvoeding of poeder. Het poeder kunt u bijvoorbeeld oplossen in de soep of maaltijd. De eiwitten en energie in de bijvoeding zijn belangrijk om het herstel te bevorderen en om spiermassa te behouden.

Fijnproevers

De voeding van Fijnproevers kan een oplossing bieden voor ouderen en volwassen die aan moeten sterken met behulp van extra eiwitten en energie. Het gehele assortiment van Fijnproevers, waaronder diverse soorten bijvoeding voor ouderen, is verrijkt met eiwitten, energie en vezels. Daarnaast hebben ze een zachte textuur waardoor het een aangenamer gevoel geeft in de mond bij bijvoorbeeld kauw- en slikproblemen. Het assortiment bestaat uit hartige tussendoortjes, snacks, soepen en smoothies. De laatste twee kunnen worden verdund zodat het ook met een rietje gedronken kan worden. De desserts zijn zoet en fruitig van smaak en zijn net zoals de tussendoortjes gemakkelijk te eten met een lepel of vork. Door dat het kleine porties zijn, kan het verdeeld worden over de gehele dag waardoor er vermoeidheid minder optreedt bij het eten.