Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen?

Algemeen

Bekijk hier onze veelgestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem vooral contact met ons op zodat wij u kunnen helpen.

  • +(31) 0497-336278
  • info@fijn-proevers.nl

 

Bekijk of download hier de Fijnproevers brochure. Hier vindt u meer informatie en de voedingswaarden per product.

U kunt Fijnproevers volgen op Facebook , Instagram en LinkedIn. Hier posten we regelmatig nieuws over nieuwe ontwikkelingen, beurzen en aanbiedingen. 

Fijnproevers kan door iedereen gegeten worden! Door de toegevoegde eiwitten en hoge voedingswaarden is het ook geschikt voor mensen die ondervoed zijn maar wel nog kunnen kauwen en slikken. Bij deze doelgroep kan Fijnproevers ingezet worden als een hartig alternatief van/aanvulling op de zoete drinkvoeding.

Kauw en slikproblemen komen voor bij veel verschillende doelgroepen:

  • Mensen met neurologische aandoeningen zoals Parkinson, Huntington, dementie, Alzheimer, ALS en MS ervaren regelmatig kauw en slikproblemen
  • Mensen met een carcinoom in het hoofd-hals gebied
  • Na een CVA, ook wel beroerte genoemd, kunnen spieren (plaatselijk en/of tijdelijk) verlamd raken. Dus ook de spieren die nodig zijn bij het kauwen en slikken
  • Door ondervoeding kunnen mensen zwak worden en steeds meer moeite krijgen met het kauwen van hun voeding
  • Na een kaakoperatie
  • Ondervoeding als gevolg van een eetstoornis
  • Na een maagverkleining

Lees op deze pagina meer over kauw- en slikproblematiek en de verschillende oorzaken.

Nee, helaas wordt Fijnproevers niet vergoed door de zorgverzekeraar. Maar, volgt u (of 1 van uw gezinsleden/huisgenoten) een dieet, bijvoorbeeld energie- & eiwitverrijkt, op voorschrift van een arts of diëtist?
Dan mag u een vast bedrag voor deze kosten aftrekken. Een voorbeeld van dit soort kosten zijn de energie- & eiwitverrijkte producten van Fijnproevers.
Voor meer informatie ga naar deze pagina, of kijk naar de dieetlijst van de belastingdienst.

Productinformatie

Ja! Al onze producten zijn 100% glutenvrij. Op onze productielocatie worden geen ingrediënten gebruikt die gluten bevatten. Hierdoor kunnen wij u garanderen dat  onze Fijnproevers producten glutenvrij zijn. 

Nee, helaas niet. Alle producten zijn verrijkt met een melkeiwit waardoor ze dus ook lactose bevatten. 

De producten van Fijnproevers zijn laag in natriumgehalte en zouden dus in een natriumarm dieet passenOverleg voor de zekerheid wel nog met uw huisarts of diëtist!  

Ja, voor de productie van Fijnproevers gebruiken wij alleen maar natuurlijke ingrediënten!

Bestellen & bezorgen

Het kan altijd gebeuren dat het niet lukt om een bestelling te plaatsen. Bekijk hier onze handleiding voor het plaatsen van een online bestelling. Of neem contact op via 0497-336278 of info@fijn-proevers.nl. Dan kunnen we u helpen bij het plaatsen van uw (eerste) bestelling.  

Helaas is het niet mogelijk om uw bestelling af te halen en daarbij contant te betalen. Het is enkel mogelijk om te bestellen via onze webshop. Mocht u hier niet uitkomen, lees dan het antwoord op de vraag hierboven.

Dit hangt af van uw postcode en het moment waarop u de bestelling plaatst. Wij werken samen met I&L logistiek. I&L is een transporteur van diepgevroren goederen en zij werken met postcodegebieden. Doorgaans geldt dat bestelling die geplaatst zijn voor maandag 14.00 uur op woensdag geleverd worden, en bestellingen die geplaatst zijn voor woensdag 14.00 uur op vrijdag geleverd worden. Let op! Dit geldt niet voor alle postcodegebieden dus kijk op deze pagina voor meer informatie over de levering van uw bestelling.  

Ja, u moet voor een minimaal bedrag van €25,- bestellen. Fijnproevers wordt diepvries geleverd en daarom komt er dan nog €8,95 aan verzendkosten bij. Plaatst u een bestelling van minimaal €75,00 euro? Dan hoeft u geen verzendkosten te betalen! 

Dit kan maar de mogelijkheden zijn beperkt, dit komt doordat wij werken met gebiedsdagen. In sommige gebieden in Nederland worden de pakketjes maar een keer per week bezorgd. Controleer daarom vooraf op deze pagina op welke dag uw bestelling bezorgd wordt. Een dag voor bezorging ontvangt u een email van I&L logistiek met het tijdsslot (bijv. tussen 15.00-17.00 uur) waarin u uw bestelling kunt verwachten. 
Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over de bestelling en levering. 

De producten van Fijnproevers zijn enkel in volle doosjes te bestellen, behalve de menu’s. U kunt de producten makkelijk en lang bewaren in de vriezer. De THT datum van producten loopt uiteen van 9 tot 15 maanden vanaf productie. Mocht u wat meer verschillende producten willen proberen, dan adviseren we de menu’s. De Fijnproevers menu’s bestaan uit 1 soep, 2 tussendoortjes en 1 dessert. Op deze manier kunt u toch in een kleinere hoeveelheid Fijnproevers uitproberen/gebruiken.

Bereiden

Dit hangt af van het product en van uw koelkast. De soepen en smoothies zijn ontdooid in 5 tot 7 uur. De tussendoortjes, dessertjes, en snacks zijn ontdooid in 2 tot 4 uur.
De soepen dienen hierna nog opgewarmd te worden in de magnetron. Op deze pagina vind u instructies en video’s voor het bereiden van onze producten.  

De producten zijn na ontdooien nog 48 uur houdbaar in de koelkast. LET OP! U mag Fijnproevers na ontdooien niet opnieuw invriezen.  

Alle producten van Fijnproevers dienen diepgevroren bewaard te worden in de vriezer op een temperatuur van minimaal -18 graden. Ontdooi de producten in de koelkast voordat u ze wilt consumeren. Na ontdooien zijn de producten nog 48 uur houdbaar in de koelkast. LET OP! U kunt de producten niet opnieuw invriezen. 

Professionals

Ja dat kan! Wij geven proeverijen door het hele land. Lijkt het u leuk om samen met collega’s en misschien ook patiënten/cliënten kennis te maken met Fijnproevers? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. 

Ja dat kan! Neem contact met ons op en dan kunnen wij uw vragen telefonisch beantwoorden of een mail sturen met meer informatie over onze producten.