Drinkvoeding

Drinkvoeding

Drinkvoeding

Drinkvoeding wordt vaak standaard voorgeschreven door behandelaars, zoals diëtisten. Drinkvoeding is vaak te bestellen via medische groothandels. De smaken van drinkvoeding zijn beperkt en worden omschreven als week en krachteloos. Drinkvoeding is te kopen in zowel een flesje, beker, sachet als in poedervorm. Nadelen van drinkvoeding zijn de smakeloosheid en eenzijdige smaken. Men vindt drinkvoeding ook vaak weeïg van smaak. Het kan als aanvulling op voeding worden gebruikt of ter vervanging van maaltijden. Verder is het belangrijk om naast drinkvoeding voldoende te bewegen, hierdoor worden de extra energie en eiwitten omgezet in spiermassa in plaats van vet. De spieren zijn van belang voor een betere conditie en fitheid. De zoete smaak aan drinkvoeding kan verminderd worden door een ijsblokje toe te voegen of door het te mengen met melk of yoghurt. Verder kan er na het gebruik van drinkvoeding slijmvorming worden ervaren. Slijmvorming kan verminderd worden door na de drinkvoeding wat water of vruchtensap te drinken.

Eiwitrijke drinkvoeding

Eiwitrijke drinkvoeding is een medische vloeibare voeding dat kant-en-klaar kan worden gedronken of gegeten. Het bevat extra eiwitten, energie, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen. Deze voeding is vooral bedoelt voor een gewichtstoename. Dit kan zijn door herstel van een ziekte, voor of na een operatie, bij slikproblemen of bij bijvoorbeeld een eetstoornis. Het wordt vaak voorgeschreven als overgang van sondevoeding naar aangepaste voeding. De drinkvoeding kan op basis van melk, yoghurt, sap of soep zijn. Eiwitrijke drinkvoeding bestaat ook in poedervorm dat kan worden toegevoegd aan warme of koude dranken en maaltijden. Een diëtist of arts verwijst u vaak door naar een medische groothandel of apotheek waar u deze producten kunt bestellen.

Fijnproevers

De producten van Fijnproevers zijn geen drinkvoeding. Het is voeding met een zachte consistentie dat zowel met een vork als lepel gegeten kan worden. Ook zijn de Fijnproevers producten verrijkt met energie en eiwit. De tussendoortjes en desserts bestaan uit kleine porties van zoete en hartige smaken. De producten zijn ook te gebruiken als aanvulling op maaltijden of ter vervanging van maaltijden.