Eiwitrijke tussendoortjes

Eiwitrijke tussendoortjes

Blijf op de hoogte van het laatste Fijnproevers nieuws!

Eiwitrijke tussendoortjes

Blijf op de hoogte van het laatste Fijnproevers nieuws!

Eiwitrijke tussendoortjes

“Goede voeding in de zorg is een van de aandachtspunten in het Nationaal Preventieakkoord (NPA), dat in 2018 is ondertekend door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en 70 partijen, waaronder Alliantie Voeding in de Zorg. Het project Goede Zorg Proef Je is een samenwerking van Alliantie Voeding in de Zorg en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. De expertise van o.a. Ziekenhuis Gelderse Vallei, het Voedingscentrum, de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en de Stuurgroep Ondervoeding wordt ingezet in het project.”

Uit de enquête die is gehouden vanuit Alliantie Voeding in de zorg onder ziekenhuizen blijkt dat de aandacht voor gezond eten en drinken voor patiënten steeds meer toeneemt. “Voor patiënten met risico op ondervoeding of specifieke diëten, zoals energie- en eiwit verrijkt, natriumarm of vochtbeperkt, hebben alle ziekenhuizen een passend aanbod. In 92% van de ziekenhuislocaties worden richtlijnen voor de voedingswaarde van tussendoortjes gehanteerd, wat aansluit op het voorkomen en behandelen van ondervoeding.”

Meer lezen over het artikel van Goede Zorg Proef Je? https://www.alliantievoeding.nl/nl/actueel/mobiliseren-en-faciliteren-vanuit-goede-zorg-proef-je

Fijnproevers
De producten van Fijnproevers zijn eiwitverrijkt, hebben ze een smeuïge structuur, een goede smaak en zijn ze verkrijgbaar in diverse hartige en zoete smaken. Hierdoor zijn de producten goed te gebruiken als onderdeel van de maaltijd en/of als tussendoortje of snack.