Eiwitrijke voeding voor ouderen

Eiwitrijke voeding voor ouderen

Blijf op de hoogte van het laatste Fijnproevers nieuws!

Eiwitrijke voeding voor ouderen

Blijf op de hoogte van het laatste Fijnproevers nieuws!

Eiwitrijke voeding voor ouderen

Risico op ondervoeding bij ouderen
De Alliantie voeding in de zorg heeft verschillende factsheets uitgebracht gerelateerd aan Covid-19. Een daarvan gaat over het toenemende risico op ondervoeding bij ouderen door het huidige beleid in verzorgingshuizen, verpleeghuizen, en bij u thuis. Een specifieke voedingsaanpak is belangrijk, daarom geeft de Alliantie voeding in de zorg het volgende advies:

“Het wordt aangeraden om de voedingstoestand van deze doelgroep continu in de gaten te houden en bij acute ziekte (coronavirus of anders) waarbij voedingsinname minder is dan gebruikelijk en/of sprake is van gewichtsverlies, direct een diëtist in te schakelen.” De diëtist binnen uw eigen instelling is op de hoogte van de maatregelen rondom het voedingsbeleid, en kan individuele voedingsadviezen realiseren. De Alliantie voegt hier aan toe dat extra aandacht voor gezonde eiwitrijke producten en tussendoortjes een aandachtspunt is. “Goed gevoed betekent een betere weerstand!”

De volledige factsheet is hier te vinden.

Fijnproevers
De producten van Fijnproevers zijn energie- en eiwit verrijkt. Dit betekent dat de producten aansluiten bij het advies van de Alliantie voeding in de zorg en uitstekend kunnen worden gebruikt als aanvulling op de maaltijd of als tussendoortje. De producten zijn eenvoudig te bestellen via de website van Fijnproevers.