Fijnproevers gebruiktips

Fijnproevers gebruiktips

Blijf op de hoogte van het laatste Fijnproevers nieuws!

Fijnproevers gebruiktips

Blijf op de hoogte van het laatste Fijnproevers nieuws!

Fijnproevers gebruiktips

Inspiratie voor het gebruik van Fijnproevers
Ieder mens heeft eten nodig. Naast dat voeding van levensbelang is, draagt het ook bij aan ons sociale leven en geeft het plezier. Voeding verbindt mensen, en wordt vaak geassocieerd met bepaalde feestelijke evenementen. Daarom vindt Fijnproevers het zo belangrijk dat heerlijke eetmomenten voor iedereen mogelijk zijn.

Naast dat de producten van Fijnproevers in diverse soorten en smaken bestaan, zijn er nog veel meer manieren om te variëren. Een aantal voorbeelden zijn:

Feestelijke evenementen
Sociale aangelegenheden vinden we belangrijk zodat de kans op eenzaamheid op een latere leeftijd wordt verkleind. Eenzaamheid onder ouderen kan ook weer leiden tot ondervoeding. Omdat wij feestelijke evenementen daarom erg belangrijk vinden, ontwikkelen wij bijvoorbeeld paaseitjes rond Pasen, pepernoten rondom Sinterklaas en chocolade kerstkransjes voor Kerstmis! Bij een verjaardag zijn de hartjes bonbons een heerlijke aanvulling. Op deze manier kunnen ook mensen met kauw- en slikproblemen fijn en veilig mee doen.

Visite
Heeft u visite? Gebruik dan bijvoorbeeld de hartjes bonbons of de koekjes voor bij de koffie of thee. Daarnaast zijn de kaas- en kipblokjes een heerlijke aanvulling bij een borrel!

Broodbeleg
Bent u toe aan variatie op uw brood? De tussendoortjes van Fijnproevers zijn ook erg lekker als eiwitverrijkt beleg! Denk bijvoorbeeld aan de smeuïge tomaat, bourgondisch rundvlees, of zachte tonijn. Wanneer het met name gaat om de eiwit- en energieverrijking en er geen kauw- en slikproblemen zijn, dan kunt u ook de tussendoortjes gebruiken op crackers en toastjes.

Smoothies als parfait
Gebruik de smoothies als parfait: lekker, eiwit- en energieverrijkt ijs. Dit is erg eenvoudig: laat de smoothie in de koelkast gedeeltelijk ontdooien, en consumeer hem voordat het helemaal ontdooit is.

Garneer de tussendoortjes & desserts
De tussendoortjes kunnen bijvoorbeeld gegarneerd worden met sla, dressing, tomaat of gerookte zalm. Ook kunt u, wanneer mogelijk, uw favoriete fruit zoals banaan, ananas, kersen of sinaasappel garneren op een chocolade of passievrucht dessertje. Dit geeft een ontzettend leuke twist, en is bijvoorbeeld erg leuk bij een feestelijke aangelegenheid.

Verdunnen
Indien gewenst kunt u de soep of smoothie verdunnen met enkele lepels water. Bent u benieuwd hoe dit werkt? Bekijk dan onze instructie filmpjes.

Heeft u vragen over de producten van Fijnproevers, of bent u geïnteresseerd in meer inspiratie? Neem dan gerust contact met ons op!