Langzaam en snel opneembare eiwitten

Verschillende eiwitten

Blijf op de hoogte van het laatste Fijnproevers nieuws!

Verschillende eiwitten

Blijf op de hoogte van het laatste Fijnproevers nieuws!

Langzaam en snel opneembare eiwitten

In het artikel melk-eiwit is uitgelegd welk melk-eiwit er wordt gebruikt voor Fijnproevers. Het is belangrijk om eiwitten op verschillende eetmomenten van de dag te nuttigen in verband met het verschil tussen de langzame en snel opneembare eiwitten per dag.

Langzame eiwitten
Langzame eiwitten worden langzaam door ons lichaam opgenomen en verteerd waardoor het lichaam voor een langere periode voorzien is van bouwstoffen.

Langzame eiwitten komen voor in bijvoorbeeld melk, yoghurt of mager vlees. Het gebruiksmoment van langzame eiwitten is bij voorkeur op verschillende momenten per dag, dan wel voor het slapen. Dit eiwit zorgt voor een geleidelijke aanvoer van aminozuren, waardoor de aminozuurspiegel langzamer stijgt en daardoor duurzamer is.

Snelle eiwitten
Snelle eiwitten worden door ons lichaam snel opgenomen en verteerd en voorziet je lichaam voor een korte periode van bouwstoffen.

Snelle eiwitten komen voor in bijvoorbeeld kip, vis en ei. Het gebruiksmoment van snelle eiwitten is bij voorkeur in de ochtend, dit eiwit zorgt voor een piek in de aminozuurspiegel in het bloed.

9 essentiële aminozuren
Het gebruikte dierlijke melk-eiwit door Fijnproevers bevat de 9 essentiële aminozuren. Het is een eiwit wat langzaam verteerd wordt in het lichaam, wat als voorkeur heeft om op verschillende eetmomenten per dag en/of voor het slapen gaan gebruikt te worden.

Fijnproevers combineert melkeiwitten en de 9 aminozuren met kip, vis, vlees, groenten et cetera waardoor de Fijnproevers op de gewenste tijdstippen per dag kunnen worden ingezet voor een optimaal resultaat.

Verschil tussen langzaam en snel opneembare eiwitten