Smaakverlies bij corona

Smaakverlies bij corona

Blijf op de hoogte van het laatste Fijnproevers nieuws!

Smaakverlies bij corona

Blijf op de hoogte van het laatste Fijnproevers nieuws!

Smaakverlies bij corona

Reuk- en smaakverlies bij coronapatiënten
De Alliantie voeding in de zorg heeft verschillende factsheets uitgebracht gerelateerd aan Covid-19. Een daarvan gaat over reuk- en smaakverlies, wat een veel genoemd symptoom  is na besmetting met het coronavirus vanwege effecten van het virus op het centraal zenuwstelsel. Het is nog niet bekend hoe lang dit gemiddeld duurt.

Gevolgen reuk- en smaakverlies
Reuk- en smaakverlies zorgt vaak voor een verminderde eetlust en voedingsinname. Lekker, gezond en voldoende eten is juist in deze tijd van belang, ook voor mensen met een verminderd reuk- en smaakvermogen. Hierbij kan begeleiding van een diëtist helpen. Om zo veel mogelijk van eten te kunnen genieten, kan de textuur, temperatuur, scherpte/pittigheid en het uiterlijk worden geoptimaliseerd, aldus de Alliantie voeding in de zorg. Hierbij kunnen ook de producten van Fijnproevers hulp bieden, bijvoorbeeld vanwege de smeuïge textuur, waardoor eten zo aangenaam mogelijk kan worden gemaakt.

Fijnproevers
Het unieke assortiment van Fijnproevers is eenvoudig te bestellen via de website van Fijnproevers. Heeft u vragen? Schroom dan niet om contact op te nemen! Wij zijn op werkdagen zowel telefonisch als via de mail bereikbaar.

De volledige factsheet over reuk- en smaakverlies van Alliantie voeding in de zorg is hier te vinden.