“Weer genieten van eten”

“Weer genieten van eten”

Blijf op de hoogte van het laatste Fijnproevers nieuws!

“Weer genieten van eten”

Blijf op de hoogte van het laatste Fijnproevers nieuws!

“Weer genieten van eten”

Omdat duidelijk is geworden dat voeding voor mensen met kauw- en slikproblemen een maatschappelijk vraagstuk is, wordt Fijnproevers onder andere gesteund door de Europese Unie. Daarom zijn smaakvolle eetmomenten met een fijne structuur ontwikkeld, zodat ook mensen waarvoor eten minder vanzelfsprekend is, van eten kunnen genieten. Fijnproevers gelooft dat de kwaliteit van leven van mensen met kauw- en slikproblemen kan verbeteren.

In april 2020, verscheen hierover een artikel in de Libelle. Joke Baas deelt haar ervaringen met Fijnproevers:

Feestjes of etentjes zijn confronterend
“Via een PEG-sonde in mijn buik krijg ik vloeibare voeding. Feestjes of etentjes zijn daardoor lastig en confronterend. Naar verjaardagen ga ik niet meer zo vaak. In het begin deed ik dit wel en nam dan een flesje sondevoeding mee, maar ik merkte dat andere bezoekers zich er ongemakkelijk bij voelden. Zij vonden het vervelend dat ik moest toekijken. Eerlijk gezegd vond ik dat zelf ook niet echt gezellig. Ik ben dol op lekker eten, best moeilijk als dat aan je neus voorbijgaat.”

Fijnproevers
“Mijn vrijwilligerswerk bij HOOFDHALS, de patiëntenvereniging, brengt me ook veel. We besteden veel aandacht aan voeding, waardoor ik kennismaakte met de producten van Fijnproevers. Dit collectief zet zich met passie in voor het maken van de smakelijkste en beste voeding voor mensen met kauw- en slikproblemen. Ik was verrast dat ik door de speciale samenstelling van deze voeding weer kan eten. Voor het eerst sinds drie jaar. Doordat de voeding smeuïg is, slik ik alles makkelijk door. Nu hoef ik niet meer toe te kijken als er hapjes voorbijkomen op een verjaardag of bij een buffet. Ik kan weer meedoen, fantastisch!”

Het volledige artikel is beschikbaar in de libelle editie: 16/2020.