Aangepaste voedingsconsistentie

Aangepaste voedingsconsistentie

Blijf op de hoogte van het laatste Fijnproevers nieuws!

Aangepaste voedingsconsistentie

Blijf op de hoogte van het laatste Fijnproevers nieuws!

Aangepaste voedingsconsistentie voor mensen met kauw- en slikproblemen

Dagelijks slikken we zo’n 2000 tot 3000 keer waarvan ongeveer 600 keer onbewust. Bij dysfagie (kauw- en slikproblemen) is er een storing in één of meerdere fases van het slikproces.

Fijnproevers bestaat uit hartige tussendoortjes en menu’s. De maaltijdcomponenten binnen het concept zijn samengesteld door een team van koks, patiënten, diëtisten en logopedisten, waardoor ze de juiste consistentie, voedingswaarden en smaakbeleving hebben.

Om allemaal dezelfde taal te spreken over aangepaste voedingsconsistenties en verdikte vloeistoffen voor mensen met kauw- & slikproblemen, is in 2013 de International Dysphagia Diet Standardisation Initiative (IDDSI) opgericht. De producten van Fijnproevers zijn allemaal volgens de IDDSI-norm getest en hiermee is de consistentie per productgroep vastgesteld.

Daarnaast zijn de producten van Fijnproevers ook amylase resistent. Dat betekent dat de producten geen vocht loslaten in de mond en verslikken wordt voorkomen.

Wilt u meer informatie of bent u benieuwd naar een proeverij? Neem dan hier contact met ons op.

International Dysphagia Diet Standardisation Initiative (IDDSI)