Amylase resistentie
Blijf op de hoogte van het laatste Fijnproevers nieuws!
Amylase resistentie
Blijf op de hoogte van het laatste Fijnproevers nieuws!
Amylase resistentie
Eten bij kauw- en slikproblemen is vaak lastig en complex. Het is van belang dat de voeding niet reageert met het speeksel (met daarin het amylase-enzym) in de mond. Dat wil zeggen dat de voeding ‘amylase resistent’ behoort te zijn. Dit voorkomt dat vocht wordt gescheiden van de drogere stof. Op deze manier heeft het speeksel geen invloed op de consistentie of structuur van de voeding. Eventuele structuurveranderingen kunnen het slikken bemoeilijken en het vocht kan in de longen komen. Daarbij ontstaat het risico op verslikking en bijbehorende complicaties (bijvoorbeeld een longontsteking).
Het gehele assortiment van Fijnproevers is amylase resistent. Mocht u nog vragen hebben over de consistentie of voeding van Fijnproevers, neem dan even contact op en we leggen het u graag uit.